top of page

Een niet-perfecte moeder(dag)

Morgen Moederdag. De tiende al voor mij als mama! Door mijn hoofd zweven flarden herinneringen aan de voorbije jaren: mottige moederdagen wanneer ik last had van zwangerschapsmisselijkheid, “zelfgemaakte” knutselwerkjes van de kinderen (al dan niet gemaakt onder lichte dwang bij werkweigerende peuters), cadeautjes waarmee ik meer (een concert!) of minder blij was (een kruimeldief!), emotionele huilbuien in een jaar wanneer ik me helemaal niet de beste mama voel zoals in het versje van de zoon, ontbijten op bed die toch maar aan tafel worden opgegeten om fruitsapvlekken op de lakens te vermijden…


Er wachten morgen ongetwijfeld opnieuw leuke attenties en mooie woorden op mij en ik kijk daar al erg naar uit. Om mijn jubileum als mama te vieren heb ik besloten om ook mezelf eens te trakteren, met een driedaags wandel-, lees- en uitrustarragenment voor mij alleen.


Een cadeau van mezelf voor mezelf.


Als compensatie voor wat ik achterliet door mama te worden: mijn zorgeloosheid, (nacht)rust, orde in huis, één cupmaat, mijn overtuiging dat ik wel wist hoe je kinderen moet opvoeden, mijn buikspieren…


Als eerbetoon aan wat het moederschap me tot nu toe heeft gebracht: meer zelfvertrouwen, een gratis cursus persoonlijke ontwikkeling, een netwerk van andere mama’s, onze zonen als leermeesters in ‘voelen’, liefde voor de natuur, mijn missie in het leven én in mijn job…


Als broodnodige zelfzorg om nog meer de mama te kunnen zijn die ik wil zijn. Niet de perfecte mama, want - net zoals de perfecte moederdag

- die bestaat gelukkig niet!


Maak er dus morgen vooral een échte moederdag van!

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page