top of page

1.

Wanneer je zelf goed in je vel zit, kun je meer de ouder zijn die je graag wilt zijn. Geduldig, begripvol, speels, met humor... opvoeden is erg moeilijk wanneer je zelf geen ademruimte hebt.

3.

Kinderen houden ons een spiegel voor: zij vertonen ‘lastig’ gedrag als wij het lastig hebben.

2.

Om adequaat te reageren op emoties van kinderen, moet je op een gezonde manier met je eigen emoties kunnen omgaan.

4.

Door goed voor jezelf te zorgen laat je aan je kinderen zien dat dit belangrijk is. Daar kunnen zij later alleen maar de vruchten van plukken.

Zorgen voor mezelf als ouder?! Waarom?

Door goed te zorgen voor jezelf, kun je contact maken met wat je écht wilt en nodig hebt. Zelfzorg is echter meer dan één keer per maand naar de sauna of elke avond een Netflix-serie kijken. Het gaat om jezelf onvoorwaardelijk graag zien, mild zijn voor je beperkingen, je eigen emoties leren reguleren, ombuigen van veroordelende stemmetjes, aan de slag gaan met pijnlijke blauwe plekken uit je eigen kindertijd…

Zelfzorg?! Wat is dat dan?

Ik ondersteun jullie hierbij door jou (en je partner) te helpen reflecteren op je gewoontes en overtuigingen, je eigen opvoeding, jullie relatie als partners in de opvoeding, je talenten en valkuilen... Doorheen deze ontdekkingsreis sta ik je bij en begeleid ik je om verder te groeien tot de ouder die je écht wilt én kunt zijn.  Daarnaast bied ik ook de mogelijkheid om even uit de hectiek van het gezinsleven te stappen en zuurstof bij te tanken tijdens een arrangement met overnachting in StudiO2.

Hoe kan ik je daarbij helpen?
bottom of page