Wandelschoenen

“De gerichte vragen van Carolien zorgden ervoor dat we al snel over meer dan koetjes en kalfjes praatten.”

— Mama van 2 zonen

Hiking in Forest

“Zeker aan te raden om samen te reflecteren, ervaringen te delen. We zijn allen zoekend als ouder van, als kind van, binnen een loopbaan, relatie...”

Mama van 1 peuter

NIEUWE DATA 2022

Zondag 6/03/2022 om 14u: ZORGEN VOOR JEZELF

De missie van zuurstof voor ouders én de basisvoorwaarde om voor kinderen te kunnen zorgen.  Wat geeft jou zuurstof? Waar zit jouw zuurstoflek? Wat zegt het stemmetje in je hoofd nu je overweegt om op zondagnamiddag zonder je kinderen te gaan wandelen? :-) En hoe kan je dit ombuigen naar een mildere en meer helpende gedachte? Let’s talk about it!

Woensdag 20/04/2022 om 19u30: Helemaal jezelf zijn als ouder

Kunnen zijn wie je bent, je eigen moeder- of vadergevoel volgen, tegen de (opvoedings)stroom invaren... het is niet altijd gemakkelijk om als ouder dicht bij jezelf te blijven middenin een overaanbod aan (goedbedoelde) adviezen en perfecte plaatjes op social media. Om nog maar te zwijgen over je eigen opvoedingsgeschiedenis en het stemmetje van je moeder of vader dat in je oor fluistert. Hoe kom je als ouder (weer) in contact met je eigen gevoel? Hoe vrij ben je écht in de invulling van jouw ouderrol? Wat voor ouder zou jij écht willen zijn?

Zondag 1/05/2022 om 14u: (Afgestemd) OPVOEDEN zonder straffen en belonen

Wil jij bij het opvoeden je gevoel volgen? Lukt dit? Zijn er alternatieven voor straffen en belonen? (disclaimer: ja!) Kom het samen ontdekken!

Woensdag 18/05/2022 om 19u30: Emoties bij je kind (én bij jezelf)

Hoe ga je om met huilen van baby's en peuters? Wat willen ze zeggen met hun gehuil? Hoe reageer je bij een driftbui? Hoe kun je je kind helpen om heftige emoties te reguleren? Hoe blijf je zelf een stevige vuurtoren in het oog van een emotiestorm? En hoe ga je zelf om met emoties? Van harte welkom om ons samen helemaal onder te dompelen in de wondere wereld van de emoties!

Woensdag 22/06/2022 om 19u30: Grenzen

Grenzen aftasten en verleggen hoort bij de normale ontwikkeling van kinderen. Het vormt voor ons als ouders echter vaak een uitdaging om duidelijke grenzen te stellen. Hoe kun je kordaat en toch liefdevol een grens trekken? Weet je waar jouw grenzen liggen? En hoe respecteer je de grenzen die je kind zelf aangeeft? We verkennen al wandelend en babbelend samen hoe je dit op een verbindende manier kunt doen.

Ga je mee?

Schrijf je alvast in voor één of meerdere Walk & Talks door een mailtje te sturen naar info@zuurstofvoorouders.be met vermelding van de gewenste datum.

Je inschrijving is definitief na overschrijving van €15 per wandeling op BE51 7512 1157 8662 (StudiO2 BV) met vermelding van je naam + Walk & Talk + datum.

Indien je meteen inschrijft voor 3 of meerdere wandelingen dan betaal je slechts €12 per wandeling.

Walk & talk?!

 

Een cocktail van ontspanning, ontmoeting, ontplooiing en ondersteuning

 

Met een mix van ouders met (bijna) één, twee, drie, vier, vijf… kinderen

 

Aangelengd met een waaier aan ervaringen met opvoeding, ouderschap en overeind blijven in de tropenjaren

 

Gekruid met onderbouwde kennis, inspirerende voorbeelden, opdrachten en vragen over diverse ouderschapsthema’s om je eigen ideeën aan af te toetsen

 

In other words: We doen een wandeling met een kleine groep ouders. We praten met elkaar over het ouderschap en leren van elkaars ervaringen. Ik zorg voor de route, voor informatie over het thema en enkele opdrachten en vragen om de gesprekken meer diepgang te geven. En voor een drankje en een klein hapje :-)

 

Voor wie?

Alle ouders, bijna-ouders, wensouders, pleegouders, plusouders, sterrenouders, adoptie-ouders...

Door wie?

Iedere Walk & Talk wordt begeleid door mezelf

 

Ik ben Carolien Coesens

Mama van 3 zonen: Fons (°2011), Gust (°2013) en Gaston (°2018)

Psychologe gespecialiseerd in het begeleiden van jonge ouders

Post-partum consulent opgeleid door Lieve Van Weddingen (psychotherapeute en auteur van de boeken ‘Mijn baby lacht… nu ik nog’ en ‘101 vragen van kersverse mama’s’)

Gepassioneerd door ouderschap en opvoeding, in het bijzonder Afgestemd opvoeden (jaaropleiding gevolgd bij Jürgen Peeters, psychotherapeut en auteur van het boek ‘Kinderen zijn geen puppy’s’)

Loopbaancoach voor mama's in samenwerking met loopbaancentrum Woep'ss!

 

Waar?

Startpunt van de wandeling is steeds (in de buurt van) de praktijk Zuurstof voor ouders: Lijnwaadmarkt 49 in Ename (Oudenaarde)

De wandeling is telkens 4 à 5 km in de mooie Vlaamse Ardennen, over zowel verharde als onverharde paden.

 

Wanneer?

Nieuwe data zullen steeds aangekondigd worden op de website en op de Facebookpagina. Word je graag persoonlijk op de hoogte gehouden, stuur me dan gerust een mailtje: info@zuurstofvoorouders.be dan ontvang je binnenkort mijn nieuwsbrief.

Waarom zou zo’n Walk & Talk een goed idee zijn voor jou?

 

  • Je komt letterlijk in beweging. Gegarandeerd bereik je vandaag je 10 000 stappen. Beter voor je lichaam én je gemoed dan een avond Netflixen of op je gsm scrollen.

 

  • Je ontmoet eens andere mensen dan de ouders aan de schoolpoort of de vriendin met wie je wekelijks gaat aperitieven, euh… lopen  Nieuwe mensen, nieuwe inzichten en wie weet wel ‘mamamaatjes’ voor het leven!

 

  • Zonder geplande afspraak in je agenda lukt het je maar niet om voldoende voor jezelf te zorgen. Wanneer je inschrijft voor een Walk & Talk win je dus twee maal: je zorgt voor jezelf én je kunt trots zijn dat je een afspraak met jezelf bent nagekomen.

 

  • Tijdens een Walk & Talk leer je niet alleen de andere ouders beter kennen, maar vooral ook jezelf. Je krijgt vragen aangereikt waar je tot hier toe misschien nog nooit over had nagedacht. Je wordt uitgedaagd om je eigen mening of situatie eens vanuit een ander perspectief te bekijken en misschien eens iets anders uit te proberen. En daar leer je sowieso uit. Immers, wanneer je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

 

  • Je leert op een informele en interactieve manier weer iets bij over een ouderschapsthema. Het is eens iets anders dan een boek lezen of een podcast luisteren.

 

  • Je zit wel met wat twijfels of vragen over het ouderschap, maar (nog) niet in die mate dat je er een coach of psycholoog voor zou betalen. Bring it on! De andere ouders en ikzelf staan tot je dienst.

 

Kun je niet wachten om je stapschoenen aan te trekken?

Schrijf je alvast in voor één of meerdere Walk & Talks door een mailtje te sturen naar info@zuurstofvoorouders.be met vermelding van de gewenste datum.

Je inschrijving is definitief na overschrijving van €15 per wandeling op BE51 7512 1157 8662 (StudiO2 BV) met vermelding van je naam + Walk & Talk + datum.

Indien je meteen inschrijft voor 3 of meerdere wandelingen dan betaal je slechts €12 per wandeling.

Tot binnenkort!