1. Baby op komst

Het ouderschap.

Klaar voor de reis van je leven?

Zwangere vrouw in de natuur
Het ouderschap: een paradijselijke droombestemming of een avontuurlijke survivaltocht? In elk geval de reis van je leven! Een reis naar een onbekend landschap, dus je bent maar beter goed voorbereid.
De baby-uitzet, zwangerschapscursus en prenatale oefeningen zitten misschien al in je koffer, maar ben JIJ al klaar voor je nieuwe rol als ouder?
Duidelijke verwachtingen, kennis over jezelf, kunnen omgaan met onverwachte situaties, goede afspraken met je partner… horen zeker ook op het inpaklijstje! Zelf eerst je eigen zuurstofmasker opzetten is van levensbelang om zo goed mogelijk voor je kind te kunnen zorgen.
Alleen, als koppel of met een kleine groep ouders begeleid ik je graag zodat jij de ouder wordt die je kunt én wilt zijn, vol vertrouwen en positieve energie.
Zo neem je alvast een vliegende start met je kind!

Groepstraject: Klaar voor het ouderschap?

Zaterdag 23/10 - 6/11 - 20/11: 10u-12u

In drie interactieve sessies bereid je jezelf (én je partner) voor op je nieuwe rol als ouder. Samen met een klein groepje andere mama’s (en hun partner) staan we stil bij je vragen, onzekerheden en verwachtingen. Dankzij inspirerende verhalen, verrassende opdrachten en het delen van tips en informatie word je je meer bewust van hoe JIJ het ouderschap wilt aanpakken én groeit je vertrouwen om het ook op jouw manier te kunnen doen.

Sessie 1 (23/10): Zuurstof voor mama’s: zorgen voor jezelf (tijdens de zwangerschap én met je baby) is broodnodig om ook voor je kindje te kunnen zorgen. (enkel voor de zwangere mama’s)

Sessie 2 (6/11): Partners in het ouderschap: samen met de partners gaan we op stap en staan we stil bij jullie (gedeelde?) verwachtingen en eigen ervaringen i.v.m. het ouderschap zodat jullie er als een hecht ouderteam kunnen zijn voor jullie kind (wandeling mét partner)

Sessie 3 (20/11): Afgestemd opvoeden: over het belang van een veilige hechting, de taal van huilen en alternatieven voor straffen en belonen. Met aandacht voor de behoeften van je kindje én jezelf. (partners welkom)

Sessie 4 (na de bevalling): In overleg met de groep wordt een vierde sessie vastgelegd wanneer alle mama's bevallen zijn. Jullie zijn dan welkom mét je baby (en partner). We maken dan tijd voor het delen van ervaringen en bespreken hoe het écht met jullie gaat.

Deze reeks wordt georganiseerd i.s.m. Zonnehoed en kan ook gevolgd worden als onderdeel van het all-in traject 'Gedragen ouderschap' (meer info hieronder)

Kostprijs: €60

Inschrijven via mail naar info@zonnehoed.be

Gedragen ouderschap: reisgids doorheen de eerste 1000 dagen (zwangerschap, bevalling, ouderschap)

! Je kunt bij Zonnehoed ook inschrijven voor een all-in voorbereiding op de bevalling en het ouderschap, inclusief zwangerschapsyoga en infosessies door de vroedvrouw ivm dragen, borstvoeding en natuurlijke verzorging van je baby. Je geniet dan van enkele onweerstaanbare bonussen zoals zwangerschapsmassage en een individuele coaching sessie.

Kostprijs: €300 voor het all-in traject van 15 (!) lessen met zwangerschapsyoga, voorbereiding door de vroedvrouw én sessies klaar voor het ouderschap

(start op woensdag 22/9 om 19u30 en loopt tot 1/12)

 

Op woensdag 15/9 om 19u30 is er een gratis introductiesessie. Je kunt dan op een informele manier kennis maken met de drie lesgevers én je mag deelnemen aan een korte sessie zwangerschapsyoga. Zo kun je letterlijk en figuurlijk voelen of dit aanbod bij jou past. Van harte welkom!

 

Info en inschrijven via https://shop.zonnehoed.be/activiteiten/gedragen-ouderschap of info@zonnehoed.be

Individuele begeleiding

  • Voor zwangere vrouwen, alleen of met partner

  • Volledig op maat afhankelijk van jullie vragen & verwachtingen. Thema's die aan bod kunnen komen:

    • Info over de eerste 1000 dagen van de baby (hechting, huilen, opvoeding)

    • Jullie als ouders (eigen opvoeding, waarden & normen, zelfzorg, communicatie...)

    • Netwerk (je 'village', hulp vragen en aanvaarden, steunbronnen...)

  • Kostprijs: €60/sessie

Maak hier een afspraak