top of page

1. Baby op komst

Het ouderschap.

Klaar voor de reis van je leven?

Zwangere vrouw in de natuur
Het ouderschap: een paradijselijke droombestemming of een avontuurlijke survivaltocht? In elk geval de reis van je leven! Een reis naar een onbekend landschap, dus je bent maar beter goed voorbereid.
De baby-uitzet, zwangerschapscursus en prenatale oefeningen zitten misschien al in je koffer, maar ben JIJ al klaar voor je nieuwe rol als ouder?
Duidelijke verwachtingen, kennis over jezelf, kunnen omgaan met onverwachte situaties, goede afspraken met je partner… horen zeker ook op het inpaklijstje! Zelf eerst je eigen zuurstofmasker opzetten is van levensbelang om zo goed mogelijk voor je kind te kunnen zorgen.
Alleen, als koppel of met een kleine groep ouders begeleid ik je graag zodat jij de ouder wordt die je kunt én wilt zijn, vol vertrouwen en positieve energie.
Zo neem je alvast een vliegende start met je kind!
Affiche Gedragen Ouderschap.jpg

Groepstraject: Klaar voor het ouderschap?

In drie interactieve sessies bereid je jezelf (én je partner) voor op je nieuwe rol als ouder. Samen met een klein groepje andere mama’s (en hun partner) staan we stil bij je vragen, onzekerheden en verwachtingen. Dankzij inspirerende verhalen, verrassende opdrachten en het delen van tips en informatie word je je meer bewust van hoe JIJ het ouderschap wilt aanpakken én groeit je vertrouwen om het ook op jouw manier te kunnen doen. Partners zijn héél erg welkom!

Sessie 1: Zuurstof voor jezelf: zorgen voor jezelf (tijdens de zwangerschap én met je baby) is broodnodig om ook voor je kindje te kunnen zorgen. En wat als de roze wolk toch eerder broos blijkt?

Sessie 2: Afgestemd opvoeden: over het belang van een veilige hechting, de taal van huilen en alternatieven voor straffen en belonen. Met aandacht voor de behoeften van je kindje én jezelf.

 

Sessie 3: Partners in het ouderschap: samen met de partners gaan we (ook letterlijk) op stap en staan we stil bij jullie (gedeelde?) verwachtingen en eigen ervaringen i.v.m. het ouderschap zodat jullie er als een hecht ouderteam kunnen zijn voor jullie kind (wandeling van ongeveer 4km)

Terugkomsessie (na de bevalling): Je bent welkom mét je baby (en partner) op een van de Speelbabbels. We maken dan tijd voor het delen van ervaringen en bespreken hoe het écht met jullie gaat.

Deze reeks wordt georganiseerd i.s.m. Zonnehoed en maakt deel uit van het all-in traject ter voorbereiding op het ouderschap, 'Gedragen ouderschap' (met zwangerschapsyoga en infosessies door vroedvrouw Nathalie Corne, meer info en actuele data vind je hier)

Inschrijven via mail naar info@zonnehoed.be

Wat andere koppels ervan vonden:

"Zeker een aanrader. Het doet jou stilstaan en denken over hoe je het eigenlijk wilt doen. Wat wil je? Wat is belangrijk voor mij? En wat wil ik mijn kind meegeven?"

Koppel in verwachting van eerste kindje

"Een aanrader voor aanstaande ouders omwille van de tijd die je hebt om met de aankomende baby bezig te zijn en om inspiratie op te doen van andere koppels. Deze sessies gaven me veel vertrouwen."

Ouders van zoontje (1j.) en brusje op komst

Individuele begeleiding

  • Voor zwangere vrouwen, alleen of met partner

  • Volledig op maat afhankelijk van jullie vragen & verwachtingen. Thema's die aan bod kunnen komen:

    • Info over de eerste 1000 dagen van de baby (hechting, huilen, opvoeding)

    • Jullie als ouders (eigen opvoeding, waarden & normen, zelfzorg, communicatie...)

    • Netwerk (je 'village', hulp vragen en aanvaarden, steunbronnen...)

  • Kostprijs: €65/sessie

Maak hier een afspraak

bottom of page