top of page

Als je van spelen leren kan

Pyjama uit, kleren aan, tanden poetsen, jas aan, schoenen aan, kleren uit, in bad, uit bad , pyjama aan, in bed… het leven van/met een peuter lijkt soms wel een aaneenschakeling van militaire operaties. De badkamer lijkt in ieder geval vaak op een slagveld na onze doortocht.


Ook qua decibels gaat de vergelijking soms helemaal op. En helaas vallen er heel af en toe ook wel eens slachtoffers… zoals mijn geduld of mijn zelfbeheersing…


Gelukkig beschik ik ook over de nodige wapenuitrusting om het merendeel van deze strijdplannen feilloos en zonder geweld af te handelen. Mijn geheime wapen? Spelen! Het vereist niet veel voorbereiding, maar wel voldoende energie (reminder: goed voor mezelf zorgen dus!) en wat inspiratie (dankjewel, Praktijk Nele Flamang). Wat extra minuten voorzien in het strakke ochtend-/avondroutine schema is ook aan te bevelen.


En dan loop ik dus kwispelend door de badkamer met een broek in mijn mond, terwijl de daarnet nog vijandige broekweigeraar het intussen uitgiert van het lachen. De (machts)strijd gestaakt wanneer hij het mama-hondje bevelen mocht geven. Of ‘domme mama’ poetst alle andere lichaamsdelen inclusief die van zichzelf omdat ze zijn tanden niet meer kan vinden. “Ma-ma, ier sjijn mij tadjes!” roept hij mij tot de orde, nu wél met opengesperde mond. Na deze ontlading van de spanning maak ik van de daaropvolgende wapenstilstand gebruik om mijn missie af te werken. Aangekleed/gepoetst/gewassen… verlaten we dan vreedzaam het strijdtoneel. Ik zoek alvast dekking voor de daaropvolgende zoentjesaanval.Wil jij ook meer speelsheid i.p.v. strijd? Hou je meer van gieren dan van gillen? Samen met jou zoek ik graag naar hoe dagelijkse situaties voor meer plezier kunnen zorgen i.p.v. meer stress. Hoe je door milder te zijn voor jezelf, ook speelser k

unt omgaan met uitdagende momentjes. Meer verbinding met je kind krijg je er gratis bovenop! Stuur me gerust een berichtje voor een gratis kennismakingsgesprek. Welkom!


Tip voor onder de kerstboom: “Als je van spelen leren kan” het boek van Nele Flamang, boordevol inspiratie voor verbindend spelen met je kind.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page