top of page

Zorgen dat de oudste zijn zwemzak niet vergeet.

Zorgen dat er een cadeautje is voor de communicant volgende week.

Zorgen dat de jaarlijkse tandartscontrole op tijd wordt vastgelegd.

Zorgen dat je op tijd thuis bent voor de infoavond op school.

 

Zorgen, zorgen, zorgen... maar wie zorgt er voor jou?

 

Wanneer stond jij nog eens bovenaan op je to do-lijstje?

 

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?

 

Hoe zou het zijn om eens twee dagen én nachten enkel voor jezelf te mogen en kunnen zorgen?

 

Wat zou het met jou doen om voor een keer dat duiveltje op je schouder te bedanken voor zijn bezorgdheid en toch eens voor jezelf te kiezen? (dat maakt jou geen slechte mama, wat dat duiveltje ook beweert!)

 

Welk voorbeeld wil je aan je kinderen meegeven? Mogen ze ook leren dat het belangrijk en OK is om tijd en ruimte voor jezelf te nemen? 

 

Kun je je inbeelden hoe je je zal voelen na twee dagen wandelen, slapen, ervaringen uitwisselen, stilstaan bij waar je zelf tegenaan loopt in het ouderschap, lekker en gezond eten, tijd voor jezelf, nieuwe dingen uitproberen (onthaastend zingen!)...?

 

Welke overtuigingen houden je tegen om jezelf dit te gunnen? Is wat je denkt ook echt waar? Wat zou je tegen je beste vriendin zeggen? Zal je gezin het écht niet redden zonder jou?

 

Durf je eens écht te voelen wat je nodig hebt?

 

Gun jezelf én je kinderen, je partner, je collega's... dit cadeau. Het is spannend, het is nieuw, het vraagt wat moed en misschien heel wat praktisch geregel en dat is allemaal OK.

 

Je twijfels, (schuld)gevoelens, opluchting, ontlading, bezorgdheden, zenuwen... mogen allemaal mee in je valies. Tijdens het weekend pakken we ze uit en geven we ze de ruimte die ze nodig hebben.

 

Maar wat gaan we daar allemaal doen?

Op vrijdagavond eten we gezellig samen en kun je op een ongedwongen manier kennis maken met de andere mama's. Nadien heb je de hele avond vrij voor jezelf: om te lezen, te babbelen, te mediteren, vroeg te gaan slapen...

 

Zaterdagochtend starten we de dag met een yoga-sessie (voor wie dit wenst). Na een gezond ontbijt trekken we de stapschoenen aan voor een dagtocht van ongeveer 15km. Onderweg houden we regelmatig halt en ik zorg voor inspirerende opdrachten en vragen zodat jullie al snel over meer praten dan koetjes en kalfjes.

Voor het avondeten is er opnieuw 'vrije tijd'. Als avondactiviteit komt Gwendolyn van De Ongetemde Stem een zangsessie begeleiden (geen zangtalent nodig :-))

Op zondag mag je natuurlijk uitslapen en trekken we nog even de natuur in voor een kortere wandeling. We sluiten af met een lunch.

 

We verblijven in B&B Rosario in Bever (in het Pays des Collines, 45' van Oudenaarde, 30' van Geraardsbergen, 1u van Gent). De kamers bevinden zich in een voormalig klooster dat sfeervol en sereen werd gerenoveerd. Een oase van rust met een heerlijke tuin, een indrukwekkende bibliotheek en een prachtige kapel. www.rosario.be

Je hebt de keuze tussen een eenpersoonskamer of een tweepersoonskamer, elk met privé sanitair.

 

De maaltijden worden met liefde verzorgd door onze gastvrouw bij B&B Rosario en zijn hoofdzakelijk biologisch en vegetarisch.

 

De activiteiten en gesprekken worden begeleid door mezelf. Als psychologe bij Zuurstof voor ouders én mama van drie zonen daag ik je graag en liefdevol uit om te vertragen, stil te staan bij wat jij voelt en nodig hebt en komaf te maken met vastgeroeste overtuigingen. www.zuurstofvoorouders.be

 

Het ideale weekend dus voor mama's die door zichzelf wat zuurstof te gunnen opnieuw meer verbinding willen met zichzelf, hun partner en hun kinderen!

 

De kostprijs voor het hele weekend (inclusief vol-pension en alle activiteiten) bedraagt €355 (+ 40€ bij keuze voor overnachting in éénpersoonskamer)

 

Nog vragen, bedenkingen, zorgen? Stuur gerust een mailtje: info@zuurstofvoorouders.be

Inschrijven kan via mail of via deze link

Kopie van Zuurstof voor Ouders - FB 01-34.png
bottom of page